Kasteel Donker

Kasteel Donker is a member of the Belgian quadrupel family. These are strong dark brown beers where the roasted malt predominates. The very first beer of the Kasteel range is a full-mouthed beer with hints of caramel, coffee and chocolate. The sweet initial taste makes this beer surprisingly complex but very accessible.

Check in op Untappd
Vol:11%
IBU:

Tesselaar Dukdalf

Tesselaar Dukdalf is een stoer krachtig bier van 10% vol. Alc. Een echte Quadrupel! De rijke donkerkopere kleur ontstaat door een variatie aan geroosterde gerst en mout soorten.

Vol van smaak, met prachtige moutbittertonen gecombineerd met een zachte hopbitter door de bijzondere Marynka hop. Een klein zoetje maakt een fluweelzachte afdronk!

Tesselaar Dukdalf dankt zijn naam aan zijn eigenschappen. De dukdalf is die stoere aanmeerpaal voor steun in de veilige haven. De veilige haven als het Horntje, waar de Tesselse veerboot aanmeert of Ouweskil waar de kotters en pleziervaart veilig binnen liggen. Maar overdrachtelijk kan het ook de thuishaven Texel zijn waar de Tesselaar kinderen opgroeien, volwassen worden, uitvliegen naar de ‘Overkant’ en weer Thuus kunnen komen!

Onze familiebrouwerij is de thuishaven, nu ook Sander de oudste van de drie kinderen Diks definitief voor het brouwers vak heeft gekozen en dagelijks in de brouwerij te vinden is.

Tesselaar Dukdalf drink je samen met jou veilige steun en toeverlaat.

De prachtige kruik kun je tijdens het drinken ook hersluiten met de beugelsluiting waardoor je rustig kunt genieten van dit speciale bier.

Ieder jaar maakt de Tesselaar familie een speciaal bier om te delen!

Een bier om samen te drinken met jou Dukdalf!

Verkrijgbaar op Texel of bij de Betere slijter in Nederland

Check in op Untappd
Vol:10%
IBU:

Black Sabbath

Our Belgian Quadrupel is brewed with maple syrup and some nice darks malt wich gives it his black color. A complex quad with a lot of flavours and balanced out with a subtle hint of vanilla.

Check in op Untappd
Vol:10%
IBU:32

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #37

To restore the honour to an old tradition, in 2009 The Koningshoeven Brewery started to age La Trappe Quadrupel in oak barrels. This created a unique Trappist ale with a well-balanced taste and a unique oak aroma.

The complex taste depends on the type of barrel used for ageing the ale and therefore differs per batch. The ale undergoes secondary fermentation in the bottle, it can be kept for many years and is pure indulgence for the true ale lover.

Batch #37: 100% Wood

This truly remarkable Oak Aged batch consists of a mixture of oak, acacia and cherry wood barriques with medium and heavy toasting, in which the Quadrupel was allowed to age quietly for up to 2.5 years.

Previous La Trappe Quadrupel Oak Aged batches predominantly employed barrels that had been used to age spirits and wines. This time, we decided to use only unused barriques to create a unique signature of several types of European wood.

Batch 37 has a beautiful and firm layer of beige foam. Thanks to the long period of wood ageing, the beer has taken on a wonderful dark colour, going way beyond your normal Quadrupel ale.

The remarkable combination of wood types used for this batch yields a truly complex, rich and fine fragrance and taste. Long ageing in several kinds of unused barriques gives the La Trappe Quadrupel that typical wood aroma, with a scent that hints at plenty of vanilla, almond, cocoa and caramel.

The ale’s flavour can be described as warm, friendly, and most especially velvety. The pleasant

Check in op Untappd
Vol:11%
IBU:16

Abt 12

The St.Bernardus Abt 12 is the pride of our stable, the nec plus ultra of our brewery. Abbey ale brewed in the classic ‘Quadrupel’ style of Belgium’s best Abbey Ales. Dark with a full, ivory-colored head. It has a fruity aroma, full of complex flavours and excells because of its long bittersweet finish with a hoppy bite. (10,0% ABV) Worldwide seen as one of the best beers in the world. It’s a very balanced beer, with a full-bodied taste and a perfect equilibrium between malty, bitter and sweet. One of the original recipes from the days of license-brewing for the Trappist monks of Westvleteren.

Check in op Untappd
Vol:10%
IBU:22

Monks’ Reserve Ale

Fragrant, robust, and full bodied, this classic Trappist Quadrupel is mahogany in color and crowned with a dense, tan, frothy head. Its multi-forward flavor profile yields to a warm finish.

Check in op Untappd
Vol:10%
IBU:

Ongelovige Thomas / Doubting Thomas

The result of adding American hops to a quadrupel, 10%

Jopen Doubting Thomas (aka Ongelovige Thomas) is our interpretation of a quadrupel. A distinct beer with rich malt as the main flavour. The American hops gives it a fruity character.

This beer is named after the apostle Thomas, who would not believe that Jesus had risen from the dead. Thomas has his name-day at the start of winter on 21 December. This reddish-brown beer is a genuine winter warmer. Surprisingly rich in flavour and ideal for sipping beside the fireplace. Believe it or not, this is a heavyweight.

Check in op Untappd
Vol:10%
IBU:40

Quadrupel

Holevoort Quadrupel, een zwaar, amberkleurig bier met zachte bitterheid en een subtiele smaak van gedroogd fruit en karamel.

Check in op Untappd
Vol:9%
IBU:29

Nachtzuster Quadrupel

Nachtzuster is een quadrupel. Het smaakt kruidig, zoet en verwarmend, zoals het medicijn door Nachtzuster wordt toegediend. Salute!

Check in op Untappd
Vol:9%
IBU:30

Gulden Draak 9000 Quadruple

The extremely rich and complex taste sensation and the stable beer head can also be found in the Gulden Draak 9000 Quadruple. The sweet caramel touches, however, are still reserved for the Gulden Draak.
The new recipe, on basis of 3 different kinds of malt added in a volume of 4 times the content in lager, provide the Gulden Draak 9000 Quadruple with a deep golden amber colour and a fruity scent. Together with the smooth and subtle sweet taste ensures this a wonderfully accomplished bouquet.
Just like the other specialty beers of Brewery Van Steenberge is the Gulden Draak 9000 Quadruple a beer of high fermentation with secondary fermentation. A wine yeast is used for the secondary fermentation, which also contributes to the grandiose taste.

Check in op Untappd
Vol:10%
IBU:25